Coaste de miel în sos de vin

coaste de miel in sos de vin jpeg

Unii dintre noi sunt tentaţi să încerce de Paşte tot felul de reţete cu carne de miel. Această reţetă simplă de coaste de miel în sos de vin se poate prepara nu numai într-o zi specială, de sărbătoare, ci şi pentru a-ţi răsfăţa jumătatea.

Coaste de miel în sos de vin - Ingrediente (4 porţii)

8-10 coaste 1 linguriţă rozmarin (sau o crenguţă) 5 căţei usturoi sare piper 2 linguri ulei 1 pahar vin alb sec

Coaste de miel în sos de vin - Cum se prepară

Speli coastele şi le tamponezi cu un şervet de hârtie. Le marinezi cu sare, piper, usturoi tăiat fin, rozmarinul, adaugi uleiul, vinul şi le bagi într-un bol. Le laşi peste noapte la frigider sau le prepari în aceeaşi zi, după ce au stat la temperatura camerei, în jur de o oră. Nu pui la cuptor carnea rece, pentru că nu se va rumeni uniform.

Încălzeşti cuptorul. Între timp, secţionezi din loc în loc porţiunile cu grăsime ale coastelor. Mai presari un praf de sare şi le aşezi în tavă (unsă cu puţin ulei), cu partea grasă în sus. Bagi la cuptor.

Le ţii la foc mediu aproximativ 70 de minute sau chiar mai mult (în funcţie de mărimea coastelor). Scoţi din cuptor, acoperi cu folie alimentară tava şi laşi să se răcorească 5-10 minute, apoi le porţionezi şi serveşti.