Coaste de miel în sos de vin

coaste de miel in sos de vin jpeg

Unii dintre noi sunt tentaţi să încerce de Paşte tot felul de reţete cu carne de miel. Această reţetă simplă de coaste de miel în sos de vin se poate prepara nu numai într-o zi specială, de sărbătoare, ci şi pentru a-ţi răsfăţa jumătatea.

Coaste de miel în sos de vin - Ingrediente (4 porţii)

8-10 coaste 1 linguriţă rozmarin (sau o crenguţă) 5 căţei usturoi sare piper 2 linguri ulei 1 pahar vin alb sec

Coaste de miel în sos de vin - Cum se prepară

Speli coastele şi le tamponezi cu un şervet de hârtie. Le marinezi cu sare, piper, usturoi tăiat fin, rozmarinul, adaugi uleiul, vinul şi le bagi într-un bol. Le laşi peste noapte la frigider sau le prepari în aceeaşi zi, după ce au stat la temperatura camerei, în jur de o oră. Nu pui la cuptor carnea rece, pentru că nu se va rumeni uniform.

Încălzeşti cuptorul. Între timp, secţionezi din loc în loc porţiunile cu grăsime ale coastelor. Mai presari un praf de sare şi le aşezi în tavă (unsă cu puţin ulei), cu partea grasă în sus. Bagi la cuptor.

Le ţii la foc mediu aproximativ 70 de minute sau chiar mai mult (în funcţie de mărimea coastelor). Scoţi din cuptor, acoperi cu folie alimentară tava şi laşi să se răcorească 5-10 minute, apoi le porţionezi şi serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg