Coaste de vită înăbuşite în vin şi bere

Ne aşteaptă o toamnă lungă şi o iarnă la fel de lungă. Ne gândim încă de pe acum să-ţi propunem fel şi fel de reţete de care să te bucuri în aceste două anotimpuri, la căldurică, cu un pahar de vin pe gustul tău. Aceste coaste de vită fierte înăbuşit în vin şi bere sunt exact acel fel de mâncare, care deşi durează mult până este gata, este o bucurie pentru întreaga familie.
Coaste de vită înăbuşite în vin şi bere - Ingrediente
2 kg coaste de vită 2 linguri ulei 1 ceapă tocată 4 căţei usturoi tocaţi fin 1 cană vin roşu 1 cană bere 2 căni supă de vită 2 linguri bulion 1 lingură sos worchestershire 1 foaie dafin ½ lingură cimbru uscat sare piper
Coaste de vită înăbuşite în vin şi bere - Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie. Asezonezi coastele cu sare şi piper. Prăjeşti coastele pe ambele părţi până se rumenesc puţin. Le scoţi din tigaie şi le dai deoparte pe un vas. Adaugi ceapa în tigaie şi o laşi până se mai înmoaie. Adaugi usturoiul şi mai laşi câteva minute. Ai grijă să nu arzi usturoiul!
Torni vinul roşu în tigaie şi cureţi fundul vasului. Apoi, torni şi berea, supa de vită, bulionul, sosul, foaia de dafin şi cimbrul. Laşi să dea în clocot şi apoi dai la o parte de pe foc. Reaşezi coastele în tigaie, acoperi şi bagi la cuptor. Laşi la foc mediu pentru 2-3 ore.
sursa: http://www.artandthekitchen.com/
Cel mai bun gulaş de vită. Reţeta lui Jamie Oliver
Cel mai bun gulaş de vită. Reţeta lui Jamie Oliver
Mâncare de bame cu carne de vită
Mâncare de bame cu carne de vită
Ciorbă cu carne de vită şi legume
Ciorbă cu carne de vită şi legume