Cod cu capere

cod cu capere jpeg

Uşor de făcut şi rapid de preparat, te poţi folosi de această reţetă atunci când te grăbeşti sau vii acasă după o zi obositoare la serviciu. Caperele şi pătrunjelul completează perfect gustul peştelui moale în acest simplu şi uşor fel de mâncare.

Ingrediente

400-500 g fileuri cod o treime cană făină de migdale (dar merge şi făină obişnuită) jumătate linguriţă sare 2-3 linguri ulei de măsline 2 linguri ulei din sâmburi de struguri trei sferturi cană supă de pui 3 linguri zeamă de lămâie un sfert cană capere, scurse 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Ingredientele de mai sus sunt pentru 2-3 porţii. Cerne făina într-un vas şi presară şi puţină sare. Spală şi curăţă bine fileul de cod şi tamponează fiecare bucată cu un şervet absorbant, pentru eliminarea excesului de apă. Trece fiecare bucată de peşte prin făină, până se acoperă bine.

Încinge o tigaie cu ulei cât să-i acopere fundul şi torni şi o lingură din ulei din sâmburi de struguri. Flacăra să nu fie prea mare.

Prăjeşte fiecare file de peşte, cam 2-3 minute pe fiecare parte până devine arămiu. Aşază pe un şervet absorbant şi acoperă. daugă în aceeaşi tigaie în care a fost peştele supa de pui, zeama de lămâie şi caperele. Lasă fiarbă şi să bolborosească până se reduce sosul cam la jumătate. Dă la o parte de pe foc şi toarnă şi restul de ulei de sâmburi de struguri. Amestecă.

Pentru a servi, aşază fiecare ou pe câte o farfurie, toarnă din sos şi presară pătrunjel.

sursa: paleogrubs.com