Cod cu sos de muştar
Fie că ai probleme de sănătate, fie că vrei să mănânci sănătos, peştele, preparat sub diverse forme, şi mai ales cu legume, este o alegere bună. Avem reţete noi pentru tine, pe care te invităm să le prepari. Iată una dintre ele:
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii
Ingrediente
2 fileuri mari de cod
300 g morcovi
1 căţel usturoi
50 g unt
3-4 fire pătrunjel
ulei de măsline
sare
piper
Pentru sosul de muştar
1 ½ linguri boabe muştar zdrobite (nu măcinat)
1 ½ linguri muştar de Dijon
3 linguri iaurt gras
1 linguriţă smântână
1 ou
2 linguri arpagic tocat
Mod de preparare
Condimentezi fileurile cu sare şi piper pe ambele părţi şi le freci cu usturoi pisat. Le laşi 10 minute să se aromeze. Cureţi morcovii şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Îi fierbi pe jumătate, îi laşi să se răcorească, după care îi tai rondele.
Într-un vas termorezistent uns cu unt aşezi rondelele de morcovi, stropeşti cu două linguri de ulei, torni supa, pui fileurile deasupra, acoperi cu folie şi introduci în cuptorul preîncălzit
pentru 20 de minute.
Amesteci ingredientele pentru sos şi freci energic, ca la maioneză. Scoţi folia, torni sosul peste peşte şi mai introduci la cuptor pentru 10 minute. Laşi să se răcorească şi îl serveşti
presărat cu pătrunjel verde.
sursa foto: StockFood