Cod în crustă de roşii

După atâta porc, parcă nu ne mai săturăm de peşte.
Ingrediente
4 fileuri de cod (circa 180 g fiecare) 1 lămâie 2 roşii mari 1 ceapă roşie 4 linguri unt 3 linguri parmezan ras 3 linguri pesmet 1 crenguţă busuioc 600 g cartofi fierţi 1 legătură ceapă verde 150 ml lapte 1 vârf de cuţit nucşoară sare piper
Fileurile de cod se spală, se usucă şi se condimentează cu sare, piper, zeamă de lămâie şi se lasă să se odihnească.
Se toacă roşiile mărunt şi se călesc puţin în jumătate din unt, după care se lasă să se răcească.
Se adaugă parmezanul ras, pesmetul şi busuiocul tocat. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se aşază fileurile într-un vas uns, se acoperă cu amestecul de roşii şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius aproximativ 15-20 de minute.
Se taie ceapa verde mărunt, se cpleşte puţin în restul de unt şi se adaugă peste cartofii fierţi. Se toarnă laptele fierbinte şi se sfărâmă cu o presă de piure. Se condimentează cu sare. nucşoară şi se serveşte cu peştele.
sursa foto: Profimedia