Cod în sos de usturoi şi pătrunjel la cuptor
În postul Crăciunului avem multe dezlegări la peşte, un motiv numai bun să prepari această reţetă de cod cu sos de usturoi şi verdeţuri.
De ce ai nevoie pentru cod în sos de usturoi şi pătrunjel
5-6 bucăţi cod
5 căţei de usturoi
50 g pătrunjel tocat
5 linguri zeamă de lămâie
5 linguri ulei
2 linguri unt topit
Pentru crustă
75 g făină
1 linguriţă coriandru
¾ linguriţă boia de ardei dulce
sare
piper
Cum se prepară codul în sos de usturoi şi pătrunjel
Dai drumul la cuptor. Amesteci uleiul cu sucul de lămâie şi untul topit. Combini făina cu condimentele. Ştergi bucăţile de peşte cu prosoape de hârtie, apoi le treci prin sucul de lămâie şi apoi prin făină.
Scuturi peştele de excesul de făină, aapoi îl aşezi într-o tavă. Pui căţeii de usturoi zdrobiţi în sucul de lămâie, apoi torni peste peşte în tavă. Dai tava la cuptor 15 minute, apoi presari pătrunjelul tocat şi mai ţii 5 minute.