Cod învelit cu felii de jambon

cod impachetat jpeg

Atât de gustos, sănătos şi de uşor de preparat, peştele merită mai multă atenţie. Pentru pregătirea lui, îţi trebuie fantezie şi puţină îndemânare. De inspirat, te inspirăm noi!

Ingrediente

4 fileuri de cod (sau alt peşte cu oase puţine) 150 g felii subţiri de prosciutto, jambon sau de bacon 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie frunze de busuioc verde

Pentru sos

100 ml ulei

150 ml sifon sau apă minerală acidulată

zeama unei lămâi

1 linguriţă boabe de piper roşu

sare

Ungi fileurile de peşte cu ulei, ataşezi câte două frunze de busuioc, apoi înfăşori fiecare fileu de peşte în felii subţiri de prosciutto, jambon sau de bacon şi le aşezi într-o formă

termorezistentă unsă cu puţin ulei.

Stropeşti fileurile cu zeamă de lămâie, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 15-20 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi mai laşi peştele 5-6 minute, să se rumenească frumos deasupra.

Pentru sos, torni sifonul în mixer, adaugi uleiul, sare, după gust, zeama de lămâie, boabele de piper roşu şi amesteci până capătă aspect de sos. Aşezi fileurile de peşte

pe platoul de servit, pe un pat de frunze verzi de praz (sau bambus), pentru decor. Asezonezi cu sosul de lămâie şi serveşti.