Cod pane cu ceapă caramelizată

Ceapa este bogată în apă, dar şi în vitamine şi minerale, dintre care seleniu şi cobalt, două metale relativ rare. Nu conţine prea multe fibre, dar oferă o cantitate importantă de vitamina C. Poate fi preparată în mai multe feluri, iar astăzi avem pentru voi cod pane cu ceapă caramelizată.
Cod pane cu ceapă caramelizată - Ingrediente (4 porţii)
4 bucăţi de cod potrivit de mari 2 cepe 3 ouă 150 ml bere 4 linguri făină 1 lingură zahăr ulei pentru prăjit sare piper
Cod pane cu ceapă caramelizată - Cum se prepară
Se curăţă peştele, se spală, se pudrează cu puţină sare şi piper şi se lasă să se condimenteze, la rece, 30 de minute.
Se bat ouăle într-un castron, se adaugă berea, sare şi piper, după gust, făină „în ploaie” şi se amestecă până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni. Separat, se curăţă ceapa şi se taie rondele.
Se şterg peştii cu prosoape absorbante, se trec prin făină, prin aluatul cu bere, din nou prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Se rumenesc rondelele de ceapă în ulei bine încins şi, când devin sticloase, se presară peste ele zahăr şi se mai prăjesc puţin până se caramelizează uşor. Atenţie, să nu se ardă zahărul prea tare, că devin amare şi casante. Se servesc garnitură la codul pane.