Cod sotat în ulei de măsline cu roşii proaspete

cod sotat rosii jpeg

Această reţetă se potriveşte mai multor tipuri de carne de peşte, nu numai codului. Recomandăm un file subţire, pentru o preparare cât mai rapidă.

Ingrediente

500 g file de cod sare 1/4 cană ulei măsline 2 roşii proaspete, tăiate în bucăţi 2 linguriţe oregano, busioc uscate puţin sos iute sau fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Scoate toate oasele din peşte şi tamponează-l cu un şervet absorbant. Presară sare pe carne. Încinge uleiul şi lasă-l în tigaie la foc mediu timp de 2 minute. Pune fileurile de peşte. Lasă-l să se facă 90 de secunde.

Când capetele începe să capete nuanţă opacă, pune cu o lingură ulei firbinte peste peşte. Fă-o în mod constant până începe să se facă peştele şi pe partea de deasupra. Cam 3 minute.

Adaugă bucăţile de roşii, busuiocul şi oregano şi puţin sos iute sau fulgi de ardei iute. După 90 de secund eopreşti focul.

une peştele în farfurii. Amestecă roşiile cu piper după gust, în tigaie şi apoi torni peste peşte.

sursa: simplyrecipes.com