Cod sotat în ulei de măsline cu roşii proaspete

cod sotat rosii jpeg

Această reţetă se potriveşte mai multor tipuri de carne de peşte, nu numai codului. Recomandăm un file subţire, pentru o preparare cât mai rapidă.

Ingrediente

500 g file de cod sare 1/4 cană ulei măsline 2 roşii proaspete, tăiate în bucăţi 2 linguriţe oregano, busioc uscate puţin sos iute sau fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Scoate toate oasele din peşte şi tamponează-l cu un şervet absorbant. Presară sare pe carne. Încinge uleiul şi lasă-l în tigaie la foc mediu timp de 2 minute. Pune fileurile de peşte. Lasă-l să se facă 90 de secunde.

Când capetele începe să capete nuanţă opacă, pune cu o lingură ulei firbinte peste peşte. Fă-o în mod constant până începe să se facă peştele şi pe partea de deasupra. Cam 3 minute.

Adaugă bucăţile de roşii, busuiocul şi oregano şi puţin sos iute sau fulgi de ardei iute. După 90 de secund eopreşti focul.

une peştele în farfurii. Amestecă roşiile cu piper după gust, în tigaie şi apoi torni peste peşte.

sursa: simplyrecipes.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg