Colaci pentru masa de Înviere

Tradiţionali pentru masa de Paşte, cu aceşti colaci vă puteţi întâmpina musafirii.
Ingrediente
500 g făină 20 g drojdie 1 lingură cu zahăr 250 ml lapte 2 linguri miere 1 ou 20 g unt sare
100 g nuci măcinate
Mod de preparare
Se face întâi o maia din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi o lingură de lapte. Se amestecă şi se lasă să crească 20 de minute. Se amestecă restul făinii, mierea, oul, untul la temperatura camerei şi sarea. Se adaugă maiaua, se pune şi restul laptelui şi se frământă aluatul. Se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute.
Aluatul crescut se împarte în trei părţi şi fiecare se împarte din nou în trei şuviţe. Se împletesc fiecare dintre cele trei şuviţe şi se unesc capetele, formând colăcelul. Se pun cei trei colăcei într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu albuş bătut şi se presară cu nuci măcinate. Se dau la cuptor 30-40 de minute, până devin aurii.