Colţunaşi cu mere şi glazură de unt
![coltunasi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/7d87e7cd-5dc1-4ce6-989b-a3578624cd2d/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D668%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Sunt atât de multe deserturi în care merele sunt ingredientul principal. Astăză îţi dăm o reţetă nouă, dar la fel de delicioasă, colţunaşi cu mere şi glazură de unt.
De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu mere
Pentru aluat
8 linguri unt
180 g făină
1 lingură zahăr
1 praf de sare
½ lingură oţet de mere
50 ml apă rece
Pentru umplutură
2 mere
2 linguri zahăr brun
1 lingură zahăr alb
1 lingură unt
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
1 lingură lapte, pentru uns
Pentru glazură
1 lingură unt
2 linguri zahăr brun
60 g zahăr pudră
1 praf scorţişoară
1 lingură lapte
Cum se prepară colţunaşii cu mere
Pentru aluat, combini făina cu zahărul şi sarea, adaugi untul rece şi frămânţi până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni oţetul amestecat cu apa şi frămânţi până obţii un aluat tare, pe care-l înfăşori în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, cureţi merele, le tai cubuleţe şi le amesteci cu restul ingredientelor. Le ţii pe foc până când scade zeama lăsată, iar zahărul s-a caramelizat.
Scoţi aluatul din frigider, îl laşi 5-10 minute la temperatura camerei. Dai drumul la cuptor şi presari făină pe suprafaţa de lucru. Decupezi cercuri din aluat, în care pui câte o lingură de umplutură şi lipeşti bine capetele. Le aşezi în tavă şi le ungi cu ou bătut cu lapte. Le dai la cuptor până când se rumenesc.
Pentru glazură, omogenizezi toate ingredientele şi ungi colţunaşii după ce s-au răcorit.