Colţunaşi la cuptor
Un aperitiv excelent pentru toată lumea. Acesti coltunasi la cuptor pot fi serviti şi ca fel principal.
Ingrediente:
Pentru aluat: 6 ouă făină cât cuprinde 5-6 linguri de apă
500 g carne de curcan, tăiată cubuleţe
200 g ciuperci, tăiate mărunt
1 ceapă
sare
piper
3 linguri de ulei
1 cană de supă de legume sau de pui
unt, pentru uns tava
1 ou bătut
Mod de preparare:
Cerni făina şi o pui într-un vas. Adaugi ouăle şi apa, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic. Presari făină pe o planşetă şi întinzi cu un sucitor aluatul de aproximativ 2 mm grosime. Cu gura unui pahar decupezi cerculeţe din aluat pe care le laşi pe planşetă. Pentru umplutură, încingi uleiul într-o tigaie şi pui cubuleţele de carne. Le frigi bine pe toate părţile şi le dai deoparte. Adaugi ceapa tocată şi o căleşti până devine sticloasă, apoi ciupercile şi laşi până scade apa. Pui înapoi bucăţile de carne, torni supa fierbinte şi laşi la fiert. Potriveşti de sare şi piper şi, când a scăzut zeama şi s-a fiert carnea, opreşti focul. Pui pe fiecare cerculeţ de cocă câte o linguriţă de umplutură, îndoi, îţi înmoi degetele în apă şi lipeşti coca. Repeţi până termini ingredientele. Ungi tava cu unt şi presari făină. Aşezi colţunaşii formaţi, îi ungi cu ou bătut şi îi dai la cuptorul încins. După ce acesti coltunasi s-au rumenit îi scoţi.
Serveşti coltunasii calzi sau reci.