Conopidă cu bacon la cuptor

Unora nu le place mirosul, altora nu le place gustul. Alţii iubesc şi una şi alta. De fapt, ăsta este şi farmecul conopidei, pentru că nu poţi fi nehotărât în privinţa gustului sau mirosului: ori îţi place, ori nu. Sperăm să-ţi placă această mâncare.
Ce ai nevoie
1 conopidă (mărime medie) 150 g felii bacon 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 150 ml smântână 3 ouă 150 g caşcaval 80 g unt sare 1 legătură pătrunjel verde piper
Cum se prepară
Se spală bine conopida, se desface în bucheţele mai mari şi se fierbe în apă cu sare sau supă de legume timp de 8-10 minute. Se pune la scurs şi între timp se taie ardeii cuburi.
Se înfăşoară fiecare bucheţel de conopidă în bacon şi se aşază într-un vas de lut sau termorezistent uns generos cu unt. Se presară deasupra ardeii tăiaţi. Se amestecă ouăle cu
smântâna, se adaugă sare, piper, după gust, şi pătrunjelul verde tocat. Se toarnă totul peste conopidă şi se introduce în cuptorul încins pentru 10 minute.
Se scoate vasul, se presară totul cu caşcaval ras şi se mai coace timp de 20-25 minute. Se serveşte cu cartofi fierţi sau salată de legume.
sursa foto: profimedia