Conopidă cu bacon la cuptor
Încearcă o reţetă nouă în care baconul se îmbină cu bucheţelele crocante de conopidă.
Ce ai nevoie › 1 conopidă (mărime medie) › 150 g felii bacon › 1 ardei gras roşu › 1 ardei gras verde › 150 ml smântână › 3 ouă › 150 g caşcaval › 80 g unt › sare › 1 legătură pătrunjel verde › piper Cum se prepară Se spală bine conopida, se desface în bucheţele mai mari şi se fierbe în apă cu sare sau supă de legume timp de 8-10 minute. Se pune la scurs şi între timp se taie ardeii cuburi. Se înfăşoară fiecare bucheţel de conopidă în bacon şi se aşază într-un vas de lut sau termorezistent uns generos cu unt. Se presară deasupra ardeii tăiaţi. Se amestecă ouăle cu smântâna, se adaugă sare, piper, după gust, şi pătrunjelul verde tocat. Se toarnă totul peste conopidă şi se introduce în cuptorul încins pentru 10 minute. Se scoate vasul, se presară totul cu caşcaval ras şi se mai coace timp de 20-25 minute. Se serveşte cu cartofi fierţi sau salată de legume.