Conopidă cu cârnaţi la cuptor

IF00528 jpeg

Bucheţelele de conopidă devin un deliciu la cuptor în combinaţie cu alte legume sau cu carne.

Ingrediente

1 conopidă mare 300 g cârnaţi mai groşi 1 roşie 200 g smântână 1 lingură făină 1 lingură unt pătrunjel verde sare piper 3 ouă

Mod de preparare

Conopida se desface bucheţele şi se ţine în apă cu sare timp de 10 minute. Se spală şi se pune la fiert în apă cu sare 10 minute, până se înmoaie puţin. Se scurge şi se lasă la răcit.

Se unge un vas termorezistent cu unt şi se aşază bucheţelele de conopidă. Ouăle se bat bine, se adaugă smântâna, făina, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.

Compoziţia se toarnă uniform peste conopidă.

Printre bucheţelele de conopidă se aşază cât mai estetic cârnaţii tăiaţi bucăţi şi roşia feliată. Se dă apoi la cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel tocat.

sursa foto: Image Food