Conopidă cu carne la cuptor
Printre beneficiile conopidei amintim 7 motive pentru care trebuie să mănânci această legumă. Beneficiile nutriţionale ale conopidei constau în faptul că această legumă conţine vitamine importante, precum vitamina B1, B2, B3, B6 şi B9 (acid folic). Mai conţine Omega 3 şi vitamina K. este o sursă bogată şi în proteine, fosfor şi potasiu. Fiind o sursă bună în vitamina C şi mangan o face un puternic antioxidant. Aşa că, poftiţi la o porţie zdravănă de conopidă cu carne la cuptor.
Conopidă cu carne la cuptor - Ingrediente
1 conopidă potrivită 00 g carne de porc fragedă 1 cană suc de roşii 50 g unt 150 g caşcaval ras ulei sare piper
Conopidă cu carne la cuptor - Mod de preparare
Se desface conopida în bucheţele, se spală bine şi se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge de apă.Bucata de carne se taie cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjeşte în ulei. După ce s-au rumenit, se scot bucăţile de carne din tigaie şi se aşază într-un vas termorezistent.Se adaugă bucheţelele de conopidă şi se acoperă totul cu suc de roşii. Deasupra se rade caşcaval şi se aşază bucăţele de unt. Se lasă la cuptor 30 de minute.