Conopidă cu sos de brânză

l 2746 11015153 jpeg

Pentru a prepara conopidă cu sos de brânză nu ai nevoie de prea multe ingrediente, nici de prea mult timp. Este un preparat care se poate servi în orice moment al zilei, important este să îl mănânci cât este cald.

Ingrediente

2 conopide mici

2 linguri de unt

3 căţei de usturoi mărunţiţi

100 g făină

100 ml lapte integral

250 g cremă de brânză

750 g brânză cheddar răzuită

Sare

Piper proaspăt măcinat

6 felii de bacon

120 g ceapă verde tocată mărunt

 Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180° C. Într-un vas cu apă clocotită cu sare pui florile de conopidă, timp de 3 minute. Le scoţi şi le laşi să se scurgă.

Pentru sosul de brânză topeşti untul într-un vas foarte mare. Adaugi usturoiul şi după 1 minut pui făina şi amesteci constant. Laşi 2 minute. Adaugi lapte şi aduci în punctul de fierbere, apoi pui crema de brânză. Amesteci până se omogenizează. Iei de pe foc şi pui 250 g de brânză chedar. Asezonezi şi sare şi pipr şi amesteci bine.

Într-un vas termorezistent pui conopida peste care torni sosul de brânză. Amesteci astfel încât fiecare floare de conopidă să fie acoperită de sos. Presari restul de brânză cheddar şi aşezi feliile de bacon şi ceapa verde.

Dai la cuptor timp de 30 de minute.