Conopidă la cuptor

SF622084 jpeg

Bucheţele mici, albe. Te îmbie şi te cheamă. Asta-i conopida. Prinţesa toamnei, chiar la tine în bucătărie, într-un preparat delicios.

Ingrediente

1 conopidă mare 100 g caşcaval ras 100 g brânză telemea de oi 2 ouă 3 linguri smântână 100 g unt 1 lingură pesmet sare piper

Mod de preparare

Conopida spălată se desface în bucheţele, care se fierb în apă sărată 10 minute, apoi se scurg de apă şi se aşază într-o formă iena unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Separat, se bat ouăle cu brânza rasă şi cu smântâna şi se toarnă peste conopidă.

Deasupra se presară caşcaval ras, se adaugă bucăţele de unt, sare şi piper, şi se pune forma la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos.

Se serveşte caldă.

sursa foto: StockFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg