Conopidă murată în saramură

shutterstock 1642678870 jpg jpeg

E acea perioadă din an în care umpli cămara cu bunătăţi pentru iarnă. Încearcă şi această reţetă, iar noi îţi garantăm că vei iubi conopida murată!

Ingrediente

1 conopidă medie (1,5 kg)

2 morcovi mari

3 linguri sare grunjoasă

boabe de piper

frunze de ţelină

3-4 flori de mărar

Speli conopida, îndepărtezi frunzele şi cotorul, apoi o rupi în bucheţele. Cureţi morcovii de coajă şi îi tai felii. Aranjezi mixul de legume în borcane potrivite ca mărime şi adaugi frunze de ţelină, mărar şi boabe de piper, după preferinţă.

Dizolvi sarea în 3 litri de apă şi torni saramura în borcane. Le închizi etanş şi laşi conopida la murat minimum 3 săptămâni.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg