Cordon Bleu de pui la cuptor

cordon bleu jpeg

Originară din Franţa, reţeta de cordon bleu este foarte gustoasă şi uşor de preparat. Denumirea de „cordon bleu“ este legată de costumaţia purtată de bucătarii francezi, care, odată ce atingeau rangul de maestru, purtau o centură albastră ce îi distingea de personalul inferior al bucătăriei.

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui

4 felii caşcaval

2 linguri făină

1 ou

4 felii şuncă presată

1-2 linguri pesmet

ulei

sare şi piper

Mod de preparare

Într-un bol, combini pesmetul cu puţin ulei. Îl întinzi într-o tavă şi dai la cuptorul încins, pentru 3 minute. Scoţi pe o farfurie. Crestezi un buzunar în fiecare bucată de pui. Împătureşti fiecare felie de caşcaval o dată şi umpli carnea cu câte două felii. Procedezi la fel cu feliile de şuncă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Securizezi cu scobitori.

Într-un vas, baţi oul cu făina. Dai bucăţile de pui prin compoziţia cu ou, apoi prin cea cu pesmet. Le aşezi în tavă şi le stropeşti cu puţin ulei. Dai la cuptor aproximativ 25-30 de minute sau până devin aurii. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://www.newsnish.com