Cornuleţe cu mac

cornulete cu mac jpeg

Cele mai bune cornuleţe cu mac sunt cele făcute de mama sau de bunica. Dar aşa-i că şi astea ale tale făcute după reţeta noastră sunt delicioase?

Ingrediente pentru cornuleţe cu mac

500 g făină 1 cub drojdie 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr 30 g unt 300 ml lapte 1 praf de sare

150 g mac

120 ml lapte

3 linguri zahăr

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 albuş

Mod de preparare pentru cornuleţe cu mac

Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, în care se dizolvă două linguri de zahăr, şi cu trei linguri de făină. Se lasă la crescut, la loc cald, circa 20 de minute. Se frământă un aluat din maia, unt, gălbenuşuri, un praf de sare şi făină. Se lasă 30 minute să crească.

Se pune laptele la fiert cu zahărul. Se adaugă macul, se fierbe, după ­care se ­lasă să se răcească. Se adaugă coaja de ­lămâie şi albuşul bătut spumă. Se întinde aluatul în foaie groasă de 5 mm şi se taie cercuri cu un pahar mai ­mare. Se pune cu o linguriţă umplutură de mac, se rulează, se ung cu oul bătut şi se aşază ­într-o tavă unsă. Cornuleţele cu mac se coc în cuptorul încins circa 30 de minute.