Cornuleţe cu nucă şi gem

cornulete cu nuca si gem jpeg

Cele mai bune cornuleţe pe care le-am mâncat vreodată sunt, evident, cele preparate de bunica mea. Fie că erau cornuleţe umplute cu rahat, fie că erau cornuleţe cu nucă şi gem, erau atât de bune, încât nu mă lăsam până nu mâncam câteva. Astăzi, m-am hotărât să respect reţeta bunicii mele de cornuleţe cu nucă şi gem şi să-mi răsfăţ prietenele venite în vizită.

cornuleţe umplute cu rahat

Cornuleţe cu nucă şi gem - Ingrediente (6 porţii)

200 g untură 200 g smântână 1 linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 500 g făină 1 lingură oţet

1 borcan gem

100 g nucă

zahăr pudră

Cornuleţe cu nucă şi gem - Mod de preparare

Se stinge bicarbonatul cu o lingură de oţet şi se amestecă cu toate ingredientele pentru aluat. Se frământă un aluat elastic, ­care se dă la rece circa o oră. Se împarte în mai ­multe bucăţi. Din ­fiecare bucată se întinde o foaie rotundă, care se împarte în opt, asemenea feliilor de tort. Se pune gem amestecat cu nucă măcinată la un capăt şi se rulează.

Se pun cornuleţele într-o ­tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc uşor. Cât sunt calde, se tăvălesc prin zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg