Cornuleţe cu nucă şi gem

cornulete cu nuca si gem jpeg

Cele mai bune cornuleţe pe care le-am mâncat vreodată sunt, evident, cele preparate de bunica mea. Fie că erau cornuleţe umplute cu rahat, fie că erau cornuleţe cu nucă şi gem, erau atât de bune, încât nu mă lăsam până nu mâncam câteva. Astăzi, m-am hotărât să respect reţeta bunicii mele de cornuleţe cu nucă şi gem şi să-mi răsfăţ prietenele venite în vizită.

cornuleţe umplute cu rahat

Cornuleţe cu nucă şi gem - Ingrediente (6 porţii)

200 g untură 200 g smântână 1 linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 500 g făină 1 lingură oţet

1 borcan gem

100 g nucă

zahăr pudră

Cornuleţe cu nucă şi gem - Mod de preparare

Se stinge bicarbonatul cu o lingură de oţet şi se amestecă cu toate ingredientele pentru aluat. Se frământă un aluat elastic, ­care se dă la rece circa o oră. Se împarte în mai ­multe bucăţi. Din ­fiecare bucată se întinde o foaie rotundă, care se împarte în opt, asemenea feliilor de tort. Se pune gem amestecat cu nucă măcinată la un capăt şi se rulează.

Se pun cornuleţele într-o ­tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc uşor. Cât sunt calde, se tăvălesc prin zahăr pudră.