Cornuleţe cu unt şi mac, reţeta pentru ocazii festive

Toată lumea va întinde mâna să ia măcar un cornuleţ cu unt şi mac, aşadar iată care este cea mai bună şi mai simplă reţetă pentru o prepara un platou demn de ocazii festive.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu mac
375 g făină
½ lingură praf de copt
1 ou
150 g unt
75 ml lapte
½ de lămâie
Pentru umplutură
200 g seminţe de mac
110 ml lapte
100 g zahăr
½ de lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară cornuleţele cu mac
Pentru umplutură, pui într-o cratiţă pe foc laptele cu zahărul şi, când acesta din urmă se dizolvă, pui seminţele de mac spălate şi zeama de lămâie. Laşi să fiarbă până când se îngroaşă puţin, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.
Amesteci făina cu praful de copt şi zahărul, adaugi untul rece şi frămânţi până când capătă o consistenţă nisipoasă. Torni laptele şi sucul de lămâie, adaugi oul şi omogenizezi. Împarţi aluatul în trei bucăţi egale, pe care le înfăşori în folie şi le dai la frigider, o oră.
Faci trei cercuri din aluat, din care tai felii ca la pizza şi le ungi cu mac. Le rulezi şi le aşezi în tavă cu hârtie de copt. Le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcorit şi le pudrezi cu zahăr.
Sursa www.biteitquick.co