Cornuleţe fragede

20170304 173617 jpeg

Cine are poftă de câteva cornuleţe fragede pudrate cu zahăr? Noi chiar ne-am dori să gustăm din cornuleţele preparate de doamna Ioana Ungureanu.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

500 g untura

10 linguri de apa

3 linguri zahar

6 linguri otet

aproximativ 1 kg faina

esenta vanile nuci sau rahat

zahar pudra

Cum se prepară cornuleţele

Se amesteca untura cu apa, zaharul si otetul si esenta pana obtinem o compozitie omogena.Daca njuavem untura, putem folosi unt. Adaugam faina putin cate putin ca sa obtinem un aluat potrivit de tare. Acoperim aluatul cu folie si il dam la rece 5-6 ore sau mai bine peste noapte.

Intindem o foaie rotunda si taiem tringhiuri egale. Asezam la baza nucile sau rahatul si rulam. Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aproximativ 20 minute sau pana se rumenesc usor. Pudram cu zahar cat sunt fierbinti. Sunt mai bune a doua zi.