Cornuri cu mere

cornuri mere jpeg

O cafea sau un ceai fierbinte poţi însoţi oricând cu nişte cornuri cu mere.

Ingrediente

450 g făină 15 g drojdie 3 linguri zahăr 250 ml lapte 2 linguri unt topit + 150 g unt 1 linguriţă sare 2-3 mere mici fulgi de migdale dulceaţă de căpşuni

Cum se prepară

Se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă untul topit, sarea şi zahărul şi se lasă 10 minute la crescut. Maiaua se amestecă cu făina, se frământă un aluat care se lasă să crească două ore. Se întinde o foaie din aluat. Pe jumătate din ea se întinde untul moale. Se îndoaie foaia neunsă peste cea unsă, se dă foaia pe din două şi se întinde aluatul din nou. Foaia se pudrează cu făină şi se împătureşte în trei, se întoarce la 45 de grade, se întinde şi se împătureşte iar. Se repetă operaţiunea de trei ori, răsucind mereu aluatul, după ­care se lasă la rece 15 minute.

Se întinde o foaie, se ­taie dreptunghiuri, se pun cinci jumătăţi de felii de mere pe mijloc (se apasă să intre puţin în aluat) şi se lasă să crească 30 de minute. Se aşază ­într-o tavă cu hârtie de copt şi se coc circa 20 de minute. Se scot, se ung cu puţin sirop făcut din apă şi zahăr şi se presară cu fulgi de migdale. Se servesc cu dulceaţă.