Cornuri cu nucă şi rom

cornuri nuca rom jpeg

Nu e neapărat o reţetă pentru meniul de Paşte, dar aceste cornuri cu nucă şi rom sunt foarte potrivite pentr ocazii deosebite.

Ingrediente pentru cornuri cu nucă şi rom

500 g făină 5 ouă 350 g zahăr 40 g drojdie de bere 200 ml lapte 200 g unt 1 lingură rom 1 pacheţel zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 praf de sare

200 g nuci măcinate

2 linguri de zahăr

1 gălbenuş pentru uns deasupra

2 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru cornuri cu nucă şi rom

Se dizolvă drojdia în lapte, se amestecă cu o lingură de zahăr, ­două linguri de făină şi se lasă la crescut, într-un loc cald. Se amestecă maiaua cu restul făinii, ouăle, adăugate pe rând, 100 g unt încălzit, restul de lapte, praful de sare, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, romul şi se ­frământă energic până când devine un ­aluat omo­gen şi elastic. Se lasă la crescut 30 de minute, la loc cald.

Se întinde aluatul pe planşetă în foaie subţire, se unge cu restul de unt frecat spumă, peste care se ­presară nucile măcinate, amestecate cu ­două linguri de zahăr. Foaia se înfăşoară sub formă de sul, ­care se taie în 15 bucăţi egale. Fie­care bucată se strânge la unul din capete şi se aşază, una lângă alta, cu partea strân­să în jos, într-o tavă rotun­dă, unsă şi tapetată cu făină.

Se lasă la crescut 30 de minute, se unge deasupra cu gălbenuş, apoi se introduce la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când este gata, se scoate din tavă, păstrând uniţi „trandafirii” ca într-un buchet, şi se presară cu zahăr pudră. Cornurile cu nucă şi rom sunt foarte gustoase! Poftă bună!