Cornuri cu telemea

Cornuri jpeg

Cu cât sunt mai arătoase gustările, cu atât sporesc aerul de sărbătoare al mesei de Crăciun. Ai nevoie de inspiraţie şi de un strop de dragoste, iar musafirii tăi vor fi încântaţi.

Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g şuncă feliată (opţional)

Mod de preparare:

Laşi foitajul la decongelat. Razi telemeaua şi o amesteci cu oul bătut. Întinzi foitajul şi îl tai în pătrate mici (cât să formezi cornuleţele). Nuca o poţi da prin maşina de tocat sau o pui într- un prosop de bucătărie şi o zdrobeşti cu sucitorul. Pe fiecare pătrat de aluat pui câte o lingură de telemea şi, dacă vrei, aşezi şi câte o felie de şuncă şi formezi cornuleţe. Le aşezi într-o tavă, în care ai pus hârtie de copt, presari nuca şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.

Dificultate mică

8 porţii

Timp de preparare: 1h