Coroniţă de orez cu mazăre

Poate că la prima vedere este o reţetă pretenţioasă, dar de fapt coroniţa cu orez şi mazăre este uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru coroniţa cu orez şi mazăre
›1 cutie mică mazăre › 250 g orez cu bobul lung › 5 ouă fierte tari › 2 albuşuri › 2 linguri ulei › 2 linguri lapte › 1 lingură făină › 3 linguri smântână groasă › 2 linguri caşcaval ras › 1 lingură unt › 1 lingură griş › sare › piper
Cum se prepară coroniţa cu orez şi mazăre
Speli orezul în mai multe ape reci, îl scurgi şi-l rumeneşti uşor în două linguri de ulei, amestecând mereu ca să nu se prindă de fundul vasului. Adaugi apoi două căni de apă clocotită, îl laşi să fiarbă 10-15 minute, până absoarbe toată zeama, şi-l dai să se răcească.
Adaugi în orezul răcit făina „desfăcută” în două linguri de lapte, smântâna, caşcavalul ras, mazărea scursă bine de zeamă, sarea şi piperul, după gust. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Ungi cu unt şi tapetezi cu griş o formă
cu gaură în mijloc. Cureţi ouăle de coajă, le tai în două, pe lăţime, şi le aşezi, unul lângă altul, pe fundul formei. Torni compoziţia de orez, apeşi uşor şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 25-30 de minute. Laşi să se răcească puţin, răstorni „coroniţa” pe un platou şi o serveşti caldă sau rece, tăiată felii.