Costiţe de porc cu miere
Frigărui, mititei, pulpe de pui. Grătarele vor sfârâi zilele astea cu voioşie. Ce ziceţi însă şi de nişte costiţe de porc cu miere? Nu-i aşa că deja vă surâde ideea noastră?
Costiţe de porc cu miere - Ingrediente
1 bucată de coaste de porc (circa 8oo g)
Pentru condimentare
1 linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper măcinat grosier 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă chimion măcinat 3 căţei usturoi zdrobiţi 1 ceapă rasă
Pentru glazură
2 linguriţe muştar iute (de Dijon)
2 linguri miere de albine
Costiţe de porc cu miere - Mod de preparare
Amesteci într-un bol toate condimentele, ceapa rasă, usturoiul zdrobit, apoi freci cu amestecul respectiv bucata de carne. Înveleşti bucata de coaste în folie alimentară şi o laşi la frigider de seara până dimineaţa. Scuturi bucata de carne de condimentele în exces, apoi aşezi costiţele pe grătarul bine încins, cu partea cărnoasă în jos. După şase minute, le întorci pe cea de-a doua faţă pentru alte cinci minute.
Separat, freci muştarul cu mierea de albine şi cu ajutorul unei pensule ungi suprafaţa cărnii de două ori pe fiecare parte, până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită deasupra. Decupezi costiţele de porc cu miere şi le serveşti calde.