Cotlet de porc cu sos de capere

cotlet de porc cu sos de capere jpeg

Dacă ai musafiri în acest weekend, aceasta este o idee foarte bună pentru a o introduce în meniul tău!

Ingrediente (8 porţii)

600 g cotlet de porc fără os 2 linguri ulei de măsline 1 pliculeţ piper roşu 100 ml vin alb

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă

2 căţei de usturoi

100 ml supă de legume

2 linguri sos de roşii

1 linguriţă de făină

½ baton scorţişoară

2 linguri capere sare

100 g orez cu bobul lung

1 lingură ulei de măsline

busuioc verde (opţional)

3-4 roşii

Mod de preparare

Se curăţă şi se fasonează bucata de carne şi, pe toată lungimea cotletului, se taie 4-5 „şanţuri“ care se vor umple cu piperul roşu. În tavă se pune carnea, se presară cu sare, se stropeşte cu ulei şi se toarnă jumătate din cantitatea de vin. Se dă la cuptor.

Se taie un căpăcel roşiilor şi se golesc de miez. Se aşază cu gura în jos să se scurgă. Între timp, se taie ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în uleiul bine încins, amestecând permanent, până încep să se rumenească. Se adaugă făina, amestecând rapid. Se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă, la foc mic.

Se adaugă sosul de roşii diluat cu restul de vin, miezul roşiilor curăţate, caperele, scorţişoara şi sare - după gust - şi se lasă să fiarbă în continuare până începe să scadă şi să se îngroaşe. Se fierbe şi orezul în apă cu sare şi o lingură de ulei de măsline. Cotletul porţionat se serveşte cu roşii umplute cu orez, parfumat cu busuioc tocat mărunt şi scorţişoară măcinată.