Cotlet de porc cu sote de linte
Cotlet de porc cu linte sote. Rozmarin, cimbru şi lămâie, această combinaţie delicioasă de arome pentru o cină cu un conţinut scăzut de carbohidraţi merită încercată, mai ales că vine alături de o porţie bogată în proteine şi săţioasă de linte.
Ingrediente pentru cotlet de porc cu linte sote:
2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie toacată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 6 felii de pancetta tocată mărunt 1 linguriţă rozmarin uscat 1 linguriţă cimbru uscat 800 g linte la conservă, scursă 125 ml apă 1 lingură zeamă de lămâie 4 x 150 g cotlet de porc
Mod de preparare:
Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mare, găteşte ceapa, usturoiul şi pancetta, amestecând până ceapa începe să se înmoaie. Adaugă rozmarinul şi cimbrul, amestecă cam 1 minut. Adaugă lintea şi apa, redu focul şi lasă să fiarbă fără capac până apa se evaporă. Adaugă sucul de lămâie.
Între timp, încinge cealaltă lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu şi găteşte cotletele de porc până devin aurii. Scoate-le din tigaie şi lasă-le acoperite pentru 2 minute.
Serveşte cotletul de porc cu garnitura de linte, decorat cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983