Cotlet de porc în pâine

Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Crăciun, prepară şi tu reţeta noastră. Combinaţia de pâine proaspătă cu carne de porc este irezistibilă.
Dificultate medie/Preparare: 4 h/1 tavă
Ingrediente:
1,5 kg cotlet dezosat de porc
2 cepe
1 tulpină de ţelină
boabe de piper negru
sare, după gust
2 crenguţe de cimbru
50 g seminţe de dovleac
Pentru aluat
300 g făină albă
200 g făină integrală
25 g drojdie proaspătă
sare
2 ouă
1 gălbenuş, pentru uns
80 g unt
200 ml apă caldă
2 linguri lapte, pentru uns
Pasul 1
Cotletul dezosat îl pui la fiert cu sare, cu ceapă, cu cimbru, tulpina de ţelină şi cu boabe de piper, după gust. Îl ţii o oră şi jumătate, la foc mic. După ce a fiert, opreşti focul şi-l laşi să se răcească în apă.

Pasul 2
Între timp, pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în 100 ml de apă caldă, adaugi o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 15 minute, la loc cald. Cerni restul de făină cu sarea, iar în mijlocul ei pui amestecul de drojdie, ouăle bătute cu furculiţa, untul topit, seminţele şi restul de apă. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi să crească, la loc cald, o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Pasul 3
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, iar în mijlocul lui aşezi carnea fiartă. Îndoi capetele aluatului peste carne, iar pe margine faci fâşii.

Pasul 4
Treci fâşiile de aluat peste carne, apoi pui pâinea umplută într-o tavă tapetată şi o ungi cu gălbenuşul bătut cu lapte. O dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute.

FOTO: Profimedia