Cotlet de porc la cuptor

cotlet de porc la cuptor jpeg

Simplu şi gustos, acest cotlet de porc la cuptor poate fi preparat în orice zi a săptămânii. Nu vei fi dezamăgit!

Ingrediente pentru cotlet de porc la cuptor

1 kg cotlet întreg de porc 4 linguri ulei 50 ml vin alb 1 linguriţă piper boabe busuioc cimbru rozmarin 1 ceapă boia dulce de ardei sare 1 ardei gras piper măcinat

Mod de preparare pentru cotlet de porc la cuptor

Se condimentează cotletul cu sare, piper, boia de ardei şi se lasă la rece 1-2 ore să se aromatizeze şi să se frăgezească. Se încinge uleiul într-o tavă, se rumeneşte carnea pe toate părţile, la foc iute. Se adaugă în tavă un pahar de apă, vinul, ceapa şi ardeiul tăiate felii, busuioc, cimbru, rozmarin, boabele de piper, apoi se introduce friptura la cuptor

pentru aproximativ o oră. După ce se scoate cotletul de porc la cuptor, se lasă să se odihnească 10-15 minute, după care se serveşte tăiat felii.