Cotlet de porc la cuptor

Roast loin of pork with potatoes jpeg

Strângem idei pentru meniurile de sărbătoare din zilele de Crăciun şi de Revelion. Motiv pentru care, le adunăm şi le dăm mai departe, împărţindu-le cu voi. Nu e rău să ai cât mai multe idei, pentru a avea de unde alege şi pregăti cele mai bune mâncăruri. Astazi pregatim cotlet de porc la cuptor.

Ingrediente

1 bucată cotlet (cu os cu tot) de circa 2 kg 4 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin roşu 1 linguriţă rasă boia de ardei 1 linguriţă boabe de piper negru 1 linguriţă boabe de piper verde 1 linguriţă boabe de coriandru 1 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă boabe de muştar sare 600 g cartofi pentru garnitură

Mod de preparare

Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu o lingură ulei de măsline. După omogenizare, adaugi boiaua de ardei, sare şi amesteci bine.

Separat, amesteci restul condimentelor şi le aşezi pe o folie de aluminiu. Ungi bucata de cotlet cu mujdeiul de usturoi, apoi o tăvăleşti prin condimentele aşezate pe folia de aluminiu. Înfăşori bucata de carne astfel pregătită într-o folie alimentară şi o laşi la frigider 2-3 ore să se aromatizeze.

Îndepărtezi folia alimentară şi aşezi bucata de carne într-o tavă termorezistentă, o stropeşti cu două linguri de ulei de măsline şi un pahar de vin roşu, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa o oră.

După 30 de minute, scoţi folia de aluminiu, adaugi în tavă cartofii tăiaţi felii mai groase şi condimentaţi cu sare şi piper, după gust. Introduci din nou tava în cuptor, până când friptura şi cartofii sunt frumos rumeniţi. Aşezi acest cotlet de porc la cuptor şi cartofii pe un platou cald şi îi serveşti.

Pulpa de porc la tava

Pulpa de porc la tava

Mancare de porc cu ciuperci

Mancare de porc cu ciuperci

Chiftele de porc

Chiftele de porc

sursa foto: Photocuisine