Cotlet de vită cu sos de iaurt

cotlet de vita cu sos de iaurt jpeg

Nu ştii ce să mai găteşti? Încearcă această reţetă de cotlet de vită cu sos de iaurt bun de te lingi pe degete!

Cotlet de vită cu sos de iaurt - Ingrediente (4 porţii)

4 cotlete vită sare piper 1 l vin roşu 4-5 căţei usturoi

Pentru garnitură

12 morcovi mai mici

3-4 linguri ulei de floarea-soarelui

salată rucola

Pentru sos

200 ml iaurt gras

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

4-5 căţei usturoi

Cotlet de vită cu sos de iaurt - Mod de preparare

Sărezi şi piperezi cotletele şi le aşezi într-o tavă împreună cu vinul şi usturoiul. Dai la cuptor, la foc mic, până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele.

Speli morcovii şi-i sotezi în ulei 5-6 minute. Pentru sosul de usturoi, amesteci iaurtul cu căţeii de usturoi, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Serveşti fripturile cu morcovi, salată rucola şi sos de iaurt.

Tocăniţă cu carne de vită

Tocăniţă cu carne de vită

Rasol de vită cu legume

Rasol de vită cu legume

Fleică de vită marinată în sos de citrice

Fleică de vită marinată în sos de citrice