Cotlete de berbecuţ cu hribi

cotlet berbecut hribi jpeg

O cină la care poţi asorta un vin roşu, rafinat.

2 porţii Dificultate mică Preparare 30’

Ai nevoie de

6 cotlete

250 g hribi congelaţi

3 cepe

5 căţei de usturoi

sare

piper

ulei

rozmarin, după gust

cimbru, după gust

1 praf chili

2 ardei graşi

50 ml vin alb sec

Mod de preparare

Cureţi usturoiul şi îl tai, tai mărunt rozmarinul şi cimbrul, dai un praf de sare, piper şi chili, le amesteci şi „îmbraci“ cotletele pe o parte şi pe cealaltă cu această combinaţie. Le stropeşti cu ulei şi le laşi deoparte.

Încingi ulei în tigaie, pui ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, adaugi hribii şi îi prăjeşti. Tai ardeii graşi, îi cureţi de cotor şi seminţe, îi tai cubuleţe, amesteci şi ţii tigaia pe foc până se călesc toate ingredientele.

Potriveşti gustul de sare, piper, chili şi cimbru verde. Amesteci şi torni vinul, acoperi tigaia şi mai laşi 10 minute pe foc.

Separat încingi ulei în altă tigaie şi frigi cotletele pe ambele părţi, câte 2 minute, le întorci pe părţi, le prăjeşti câteva minute. Repeţi operaţiunea de câteva ori până când devin crocante la exterior şi fragede la interior.

Dai tigaia deoparte şi o ţii acoperită câteva minute. Serveşti cotletele pe pat de hribi şi salată verde.

foto: Sorin Stana