Covrigei cu cacao
Nimic nu poate egala gustul de cacao. Această reţetă de covrigei cu cacao este dovada clară.
Ingrediente:
150 g zahăr 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura camerei sare 150 g făină 1 albuş bătut spumă
Mod de preparare:
Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minute, până se transformă într-o cremă. Adaugi albuşul şi mai baţi 1 minut. Încorporezi trei linguri de cacao şi făina şi amesteci până devine un aluat moale. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Presari pe masă lingura de cacao rămasă şi împarţi aluatul în 10 bile de aceeaşi mărime. Rulezi cu ajutorul palmelor fiecare bilă, până devine ca o sfoară lungă de 6-7 cm. Apuci fiecare capăt şi încrucişezi la mijlocul colţului opus.
Pui acesti covrigei cu cacao cu grijă în tavă să nu se atingă. Pentru un plus de strălucire, îi poţi unge cu puţin albuş, iar pe deasupra să presari zahăr granulat. Îi ţii la cuptor până devin tari.