Covrigei picanţi

1366031373 1734covrigei 20picanti jpeg

Ingrediente: 500 g făină, 2 albuşuri, 1 gălbenuş, 250 g margarină, 3 linguri smântână, 10 g drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 3 linguri lapte cald, seminţe de susan, seminţe de mac

Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h Dificultate: mică

Cerni făina într-­un castron mare. Aşezi în mijlocul ei drojdia dizolva­tă în lapte cald, albuşurile bătute puţin, smântâna, margarina moa­le şi un praf de sare. Amesteci in­gredientele şi frămânţi un aluat omogen, elastic, pe care-­l laşi 30 de minute acoperit, la tempe­ratura camerei.

Întinzi aluatul în foaie subţi­re, decupezi cu ajutorul unei forme speciale covrigei, pe care îi ungi cu un gălbenuş bătut cu o lingură de apă şi presari deasupra lor seminţe de mac şi de susan.

Aşezi covrigeii într-­o tavă ta­petată cu folie de copt şi îi intro­duci în cuptorul preîncălzit circa 20 sau 30 de minute, până se rume­nesc frumos deasupra.