Covrigei picanţi

Ingrediente: 500 g făină, 2 albuşuri, 1 gălbenuş, 250 g margarină, 3 linguri smântână, 10 g drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 3 linguri lapte cald, seminţe de susan, seminţe de mac
Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h Dificultate: mică
Cerni făina într-un castron mare. Aşezi în mijlocul ei drojdia dizolvată în lapte cald, albuşurile bătute puţin, smântâna, margarina moale şi un praf de sare. Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat omogen, elastic, pe care-l laşi 30 de minute acoperit, la temperatura camerei.
Întinzi aluatul în foaie subţire, decupezi cu ajutorul unei forme speciale covrigei, pe care îi ungi cu un gălbenuş bătut cu o lingură de apă şi presari deasupra lor seminţe de mac şi de susan.
Aşezi covrigeii într-o tavă tapetată cu folie de copt şi îi introduci în cuptorul preîncălzit circa 20 sau 30 de minute, până se rumenesc frumos deasupra.