Covrigi cu bacon

Bagels with sesame wrapped in bacon rashers jpeg

O reţetă inedită, covrigii cu bacon vor fi cu siguranţă pe gustul tău.

Ingrediente 500 g făină 100 ml ulei ½ cub drojdie 200 ml apă 1 lingură zahăr 1 praf de sare 10-12 felii bacon 1 ou, pentru uns seminţe de susan

Mod de preparare - Covrigi cu bacon

Dizolvi drojdia şi zahărul în apă călduţă, apoi le adaugi peste făina cernută. Torni uleiul, adaugi sarea şi frămânţi până când aluatul se desprinde de marginile vasului. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Îl împarţi în bucăţi egale, pe care le rulezi sub forma unei sfori şi le prinzi la capete. Aşezi covrigii în tavă şi-i ungi cu oul bătut. Tai feliile de bacon fâşii, pe care le înfăşori în jurul covrigilor, apoi presari seminţe de susan şi dai tava la cuptor până când se rumenesc.