Cozonac cu fistic şi marţipan

Marzipan Roll with Pistacchio jpeg

Nicio masă nu este completă fără un desert pe măsură, cum este acest cozonac cu fistic şi marţipan.

De ce ai nevoie pentru cozonac cu fistic şi marţipan

200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat şi descojit 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g zahăr pudră, pentru decor 50 g fistic nesărat, pentru decor

Cum se face cozonacul cu fistic şi marţipan

Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu o lingură de făină. Laşi maiaua deoparte, la loc cald, 20 de minute. Separat, amesteci făina cernută cu sarea, oul şi cu untul topit. Adaugi amestecul de drojdie. Frămânţi bine aluatul până devine legat şi uşor lipicios. Îl acoperi cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald 1-1½ ore până când îşi dublează volumul.

Ulterior, adaugi în aluat fisticul şi coaja rasă de portocală, apoi îl întinzi uşor cu sucitorul, iar pe mijloc pui marţipanul de migdale. Rulezi aluatul şi-l aşezi într-o tavă tapetată de cozonac. Îl mai ţii acoperit, la loc cald, 30-40 de minute.

Coci cozonacul 35 de minute la cuptorul  încins. După ce s-a răcit, îl presari cu zahăr pudră şi cu fisticul măcinat.