Cozonac cu stafide si migdale
Pentru masa de Paşti, încearcă noi reţete de cozonac!
De ce ai nevoie ca să faci cozonac cu stafide si migdale:
500 g făină 150 ml lapte 150 g zahăr 150 g unt 4 ouă 100 g stafide 1 păstaie de vanilie 1 plic drojdie uscată 100 g fulgi de migdale
Amesteci 2/3 din făina cernută cu drojdia. Adaugi ouăle, zahărul, miezul de la păstaia de vanilie şi stafidele. Amesteci totul foarte bine cu ajutorul mixerului setat la viteză mică. Separat, pui într-o cratiţă untul cu laptele. Laşi pe foc până se topeşte untul, fără ca amestecul să fiarbă. După ce s-a răcit, torni laptele cu untul topit peste aluat. Mixezi din nou la viteză mică.
Adaugi restul de făină. Vei obţine un aluat subţire, ca pentru tort. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 2 ore. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l laşi la crescut încă 40 de minute. Ulterior, îl presari cu fulgii de migdale şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30-40 de minute.