Cozonac nemţesc cu stafide, rahat şi brânză de vaci

cozonac nemtesc cu stafide, rahat si branza de vaci jpeg

O alternativă gustoasă la clasicul cozonac de Sărbători este acest cozonac nemţesc cu stafide, rahat şi brânză de vaci. Ai nevoie de mult mai puţin timp pentru preparea lui, pentru că nu este nevoie de frământare şi nici de timp pentru dospire.

Cozonac nemţesc cu stafide, rahat şi brânză de vaci - Ingrediente (2 bucăţi)

Pentru aluat 150 g rahat 150 g stafide 100 ml rom un vârf de linguriţă esenţă de lămâie 540 g făină 120 g zahăr 1 ½ linguriţă de praf de copt un praf de sare 7 linguri unt tare 50 g unt 1 pachet brânză de vaci 1 ou 1 linguriţă esenţă vanilie

50 g unt topit

200 g zahăr pudră

2 linguri apă caldă

2 linguri rom

Cozonac nemţesc cu stafide, rahat şi brânză de vaci - Mod de preparare

Laşi stafidele la înmuiat în rom. Mixezi făina, zahărul, praful de copt, sarea şi untul tare. Separat, amesteci brânza cu 50 g de unt, oul, esenţa de vanilie şi cea de lămâie. În compoziţia de făină adaugi rahatul tăiat bucăţi şi stafidele scurse. Torni amestecul de brânză şi frămânţi până obţii un aluat moale. Îl împarţi în două bucăţi pe care le pui în tăvi de cozonac, tapetate în prealabil. Încingi cuptorul şi le laşi la copt. După 20 de minute, deschizi uşa cuptorului şi ungi prăjiturile cu unt topit. Laşi la copt încă 20 de minute.

Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu romul şi cu apa. După ce le încerci cu scobitoarea, ungi cu restul de unt topit şi apoi cu amestecul de zahăr pudră. Laşi la răcit.