Crap cu bacon

Roast carp with leek and walnuts jpeg

Dacă vrei să găteşti peşte la mesele de Sărbători, îţi propunem o reţetă de crap cu bacon

Ingrediente 4 medalioane crap 3 fire praz 2 cepe 1 morcov 200 g bacon 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1-2 linguri nuci zdrobite sare piper zeamă de lămâie

Mod de preparare - Crap cu bacon

Speli medalioanele de crap, le usuci, le dai cu sare şi piper, le ungi cu o lingură de ulei şi le frigi, pe grătarul încins, 3 minute pe fiecare parte. Separat, sotezi în uleiul rămas prazul făcut rondele, împreună cu cepele tăiate, morcovul dat prin răzătoare, baconul mărunţit şi usturoiul zdrobit.

Răstorni legumele într-o tavă, aşezi peştele şi-l dai la cuptor 15 minute pentru a se pătrunde aromele. La final, presari nucă mărunţită. Serveşti medalioanele stropite cu zeamă de lămâie.