Crap cu ciuperci şi brânză FOTO
Dacă vrei să pui pe masă un preparat mai deosebit, noi avem ideea perfectă pentru a-ţi impresiona invitaţii: crap cu ciuperci şi brânză. Nu mai pierde vremea şi treci în bucătărie pentru prepararea acestui fel de mâncare.
Crap cu ciuperci şi brânză - Ingrediente (2 porţii)
1 filé de crap 2 fileuri de peşte afumat 150 g costiţă afumată 300 g ciuperci 100 g crutoane 3 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri ulei de măsline 2 legături de pătrunjel verde ½ linguriţă oregano sare piper
200 g telemea de oi
100 g caşcaval
1 ou
3 linguri smântână
3 linguri făină
Crap cu ciuperci şi brânză - Mod de preparare
Se feliază ciupercile şi se călesc împreună cu costiţa tăiată bucăţele mici şi cu usturoiul tăiat felioare.
După ce se răcoresc ciupercile, se adaugă peştele curăţat de oase şi rupt bucăţele, crutoanele, oul, pătrunjelul tocat mărunt, oregano, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşază fileul de crap, iar deasupra se pune compoziţia cu ciuperci şi se întinde pe toată suprafaţa.
Se pregăteşte compoziţia pentru crustă. Se rade brânza şi caşcavalul, se adaugă oul şi făina. Se amestecă bine şi se aşază peste amestecul de ciuperci. La sfârşit, se adaugă smântâna, apoi se pune tava la cuptor. Se serveşte cu garnitură de cartofi fierţi cu mărar şi felii de lămâie.