Crap cu paste şi praz

1365534948 3612crab jpeg

Peştele este pe lista noastră de alimente preferate. Nu ratăm nici o ocazie să-l preparăm, fie prăjit, fie pane ori la cuptor. Astăzi avem pentru voi o delicioasă reţetă de crap cu paste şi praz.

<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru crap cu paste şi praz</h2>

1 crap de 1 kg

300 g paste spirale

½ praz

2 linguri ulei

1 lingură pastă de tomate

½ linguriţă boia iute

1 lămâie

150 ml vin alb

pătrunjel verde

sare

piper

2 linguri făină

<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru crap cu paste şi praz</h2>

Cureţi peştele de solzi, de intestine, îi tai capul şi îl speli bine. Îl usuci cu prosoape absorbante, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie. Dai peştele prin puţină făină, îl pui într-un vas uns cu ulei, pe care îl acoperi cu folie de aluminiu. Îl introduci la cuptor şi după 15 minute scoţi folia şi îl laşi să se rumenească. Pastele le fierbi conform instrucţiunilor de pe pachet şi le ţii la cald. Într-o tigaie încingi uleiul, pui prazul tăiat fâşii, pasta de tomate, vinul, boiaua iute, puţină apă şi fierbi 5-10 minute. Condi mentezi cu sare şi piper. Aşezi pastele pe un platou, torni sosul peste ele şi aşezi peştele. Ornezi cu pătrunjel verde ţi serveşti crapul cu paste şi praz.