Crap în aluat

p factory order: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Pro BAUER MEDIA CZ zdarma jpeg

Peştele este o carne pe atât de sănătoasă cât este şi gustoasă, dacă ştii cum să îl prepari. Găteşte acest crap în aluat şi umple-ţi casa cu o grămadă de arome plăcute care te cheamă la masă.

Ingrediente pentru crap în aluat

800 g crap 100 g ciuperci 100 ml smântână 1 vârf cuţit de piper 1 ceapă potrivită sare 1 lămâie 2 linguri ulei

200 g făină

100 g unt

1 ou

50 ml apă

1 vârf cuţit de sare

ou pentru uns

Mod de preparare pentru crap în aluat

Crapul îl cureţi, îl speli şi-l dezosezi. Tai peştele în opt fileuri, le presari cu sare şi cu zeamă de lămâie. Laşi să se odihnească la rece timp de 15 minute. Frămânţi un aluat din ­făină, untul moale, un ou, apa, sarea şi laşi la frigider 15 minute.

Încingi două linguri de ulei într-o tigaie, pui ceapa tocată julien, adaugi ciupercile tăiate felii şi laşi să se călească 5 minute. Torni smântâna, condimentezi cu sare şi piper, mai fierbi 5 minute până se îngroaşă, ­după care dai la răcit. Împarţi ames­tecul de ciuperci pe lungimea fileurilor de crap.

Iei aluatul din frigider ­şi-l întinzi. Tai benzi cu lăţimea de 3 cm lăţime şi înfăşori fiecare bandă cu atenţie în jurul fileurilor de crap (ca în imagine). Le aşezi în tava unsă, le ungi cu ou bătut şi le coci în cuptorul preîncălzit 20 de minute. Se servesc calde, cu legume şi cu lămâie.