Crap în crustă de nuci

crap in crusta de nuca jpeg

Pe lângă sare şi piper, cele mai potrivite mirodenii pentru prepararea peştelui sunt usturoiul, rozmarinul şi salvia. Aşa că nu ezita să le foloseşti şi la prepararea acestei reţete.

Ingrediente (2 porţii)

1 crap eviscerat 1 lămâie 2 roşii cherry busuioc verde 2-3 linguri ulei sare 25 g unt piper

8 bucăţi mari de miez de nucă

6 căţei usturoi

2 linguri pesmet

coaja rasă de la o lămâie

1 lingură ulei

busuioc proaspăt

Mod de preparare

Speli peştele, îl usuci în şerveţele absorbante, îi tai capul şi coada, şi îl dai cu sare şi cu piper. Pentru crustă, coci căţeii de usturoi, în coajă, timp de câteva minute, până se rumenesc. Mixezi nucile, usturoiul copt şi curăţat de coajă, pesmetul, coaja rasă de lămâie, uleiul şi o mână de busuioc tocat.

Încingi cuptorul şi aşezi peştele într-un vas termorezistent uns, în prealabil, cu unt. Torni peste el uleiul, puţină zeamă de lămâie, apoi aşezi pe deasupra compoziţia cu nuci şi apeşi ca să se lipească bine. Pui alături şi câteva feliuţe de roşii cherry. Îl laşi la cuptor 15-20 de minute şi îl mai stropeşti din când în când cu sucul pe care îl lasă sau cu lămâie. Înainte de a-l servi, presari busuioc proaspăt şi îl decorezi cu câteva felii de lămâie. Dacă vrei, pentru un plus de savoare, presari şi câţiva mieji de nucă.