Crap în crustă de nuci

Tradiţia spune ca în noaptea de Revelion să mănânci peşte. Dar reţeta de mai jos cu crap în crustă de nuci o poţi prepara oricând dacă vrei
Ingrediente
1 crap de 1 kg, curăţat 1 cană nucă măcinată 3 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri pesmet 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe muştar sare piper ulei, pentru uns tava câteva roşii cherry câteva feliuţe de lămâie
Mod de preparare
Tai crapul în jumătate, îl speli şi îl laşi la uscat. Amesteci într-un vas toate ingredientele, în afară de peşte şi muştar. Trebuie să obţii o compoziţie uşor lipicioasă. Ungi tava cu ulei, apoi aşezi peştele şi pui peste fiecare bucată, pe partea cu piele, câte o linguriţă de muştar şi îl întinzi. Iei jumătate din compoziţia din vas şi o întinzi pe fiecare felie de peşte.
Dai tava cu crap în crustă de nuci la cuptorul încins 30 de minute. Este gata când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os. Decorezi acest crap în crustă de nuci cu felii de lămâie şi roşii cherry.
sursa foto: profimedia