Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti

crap in sos picant de rosii si ceapa jpeg

Am gătit mult peşte în ultima vreme. Şi m-am văzut pusă în situaţia de a-mi pune mintea şi imaginaţia la încercare pentru a crea fel şi fel de preparate noi cu peşte. Ultima dată am încercat o reţetă de crap în sos picant de roşii şi ceapă, o mâncare care poate fi servită alături de o garnitură de orez sau de cartofi şi pentru care m-am inspirat din reţetele tradiţionale ale lipovenilor. Secretul acesteia este să rumeneşti peştele înainte de a-l pune în mâncare.

Crap în sos picant de roşii şi ceapă - Ingrediente

4 medalioane de crap zeama de la o lămâie ½ linguriţă chimion măcinat ½ liguriţă chili ¼ linguriţă turmeric ½ linguriţă piper 1 ½ linguriţă sare 3 căţei usturoi, pisaţi 1 linguriţă ghimbir, dat pe răzătoarea mică 3 roşii, tocate 1 ceapă, tocată fin 1 lingură ulei 1 linguriţă bulion 1 cană apă 1 linguriţă oţet 1 linguriţă unt 7 crenguţe cimbru 1 ardei iute, fără seminţe coriandru tocat şi lămâie

Crap în sos picant de roşii şi ceapă - Mod de preparare

Aşezi peştele într-un vas mare şi adaugi zeama de la o lămâie, apoi acoperi cu apă astfel încât să acoperi cu apă peştele. Laşi deoparte 10 minute. Scurgi şi apoi tamponezi peştele cu un şervet de hârtie. Amesteci chimionul, turmericul, chili, piperul şi jumătate din cantitatea de sare, apoi presari pe ambele părţi ale peştelui. Aşezi o oală mare la flacără iute. Adaugi ulei, iar când s-a încins pui peştele şi îl laşi să se rumenească pe ambele părţi. Cam 3 minute pe fiecare parte. Dai peştele deoparte, pe o farfurie.

Adaugi untul, ceapa, roşiile, bulionul, usturoiul şi ghimbirul şi laşi pe foc până se mai înmoaie, cam 5 minute. Apoi, pui apa, cimbrul, restul de sare şi oţetul apoi laşi să fiarbă, premiţând să dea în clocot de 2-3 ori. Reaşezi peştele cu grijă în oală şi acoperi cu capac. Dai focul mai mic şi laşi pe flacără 10-12 minute. Dai la o parte de pe foc şi stropeşti cu lămâie şi presari coriandru proaspă. Poţi servi cu orez.

sursa: http://www.jehancancook.com/

Peşte în sos de roşii şi busuioc. Reţetă simplă şi pe gustul oricui

Peşte în sos de roşii şi busuioc. Reţetă simplă şi pe gustul oricui

Chifteluţe de peşte cu sos de maioneză

Chifteluţe de peşte cu sos de maioneză

Borş de peşte

Borş de peşte

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt

Cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte

Cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte