Crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel
![crap pe pat de cartofi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-c/c45782aa-d3a2-4b37-bf0b-20eeb59dede4/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi poate fi preparat în nenumărate combinaţii.
De ce ai nevoie pentru crap pe pat de cartofi cu sos Bechamel
500 g crap › 2 cartofi mari › rozmarin uscat şi mărunţit › 100 ml apă › ulei › sare › piper › 2 cepe Pentru sosul Bechamel: › 1 ceapă potrivită › ½ lingură ulei › 2 linguri unt › 25 g făină › 300 ml lapte › 100 ml smântână › 100 g brânză rasă › sare › piper Pentru decor: › cuişoare › tije de cimbru › 1 ceapă potrivită
Cum se prepară crap pe pat de cartofi cu sos Bechamel
Cureţi cartofii de coajă şi îi speli. Procedezi la fel cu ceapa. Tai felii cartofii şi îi pui într-o tavă termorezistentă. Adaugi şi ceapa întreagă. Torni ulei, rozmarin, sare şi piper după gust şi amesteci bine.
Pui apă şi coci cartofii cu ceapa întreagă la cuptor până se rumenesc uşor.
Pentru sosul Bechamel, tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un amestec de unt cu ulei. Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântâna şi amesteci continuu.Condimentezi cu sare, piper după gust (ţine cont de faptul că vei adăuga brânza rasă) şi fierbi aproximativ 10 minute. Încorporezi brânza rasă şi dai deoparte. Cureţi peştele, îl speli şi-l laşi la scurs. Îl ungi cu ulei şi presari rozmarin mărunţit. Scoţi tava cu cartofi de la cuptor şi aşezi aici peştele. Torni sosul bechamel şi introduci vasul la cuptor încă 20 de
minute. În momentul servirii, ornezi peştele cu tije de cimbru şi decorezi ceapa cu cuişoare.